Започна 13-тият детски театрален фестивал „Малкият принц“
Днес започна 13-тото издание на фестивала за детско-юношеско театрално изкуство „Малкият принц“, чиито домакин отново е голямата сцена на МДТ „Константин Кисимов“. Тази година участие ще вземат 33 състава от цялата страна. От днес до понеделник на театралната сцена ще бъдат поставени 34 спектакъла, като входът за всички тях е свободен.
„Малкият принц“ е един от най-мащабните, значими и престижни форуми за детско театрално изкуство у нас. С всяко следващо издание той става все по-популярен, а селекцията на участниците все по-трудна. Оценки на малките таланти ще поставят търновският актьор Милен Иванов, неговият колега Веселин Калановски, разпознаваем образ от няколко български сериал и стотици театрални постановки. Председателското място в журито отново ще заема известният режисьор, актьор и водещ Николай Априлов.
Конкурсната програма се провежда в две категории до 14 години и до 19-годишна възраст.
Най-малките театрали тази година са от ДГ „Радост“ в София и са едва на 5-годишна възраст. Организаторите на фестивала в лицето на Община Велико Търново и НЧ „Извор“ с. Самоводене са осигурили награден фонд и предметни персонални награди за всички участници във фестивала.
Известен факт е, че самодейните състави разполагат с изключително ограничен бюджет, въпреки това обаче, журито и организаторите отбелязват, че желанието и таланта на децата издигат постановките им на едно много добро ниво.
Всеки ден до понеделник, на сцената на МДТ „Константин Кисимов“ ще се поставят разнообразните спектакли на всички 33 състава – участници. Входът за постановките е свободен.


Александра Димова
27 Април 2018 | 17:58
Тагове: "Малкият принц", фестивал, деца, театър, постановки

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook