Търновският театър поставя оперетата „Баядерка“
Едва за втори път професионален български театър представя оперетата на Имре Калман - „Баядерка“. МДТ „Константин Кисимов“ ще изиграе премиерата на вълнуващия спектакъл утре, на 12-ти април на голяма сцена. За последно в България „Баядерка“ е изиграна от Софийски музикален театър през 1980-та година.
Изключително цветна, но и много трудна сбъдната мечта, така определят работата по оперетата актьорите, диригентите и режисьора.
Либретото е на Брамер и Грюнвалд, но корените му се крият в едноименната „Баядерка“ на Гьоте. Леко променена, историята, която екипът на театъра съживява на сцената разказва за индийски принц, който се влюбва в прелестна актриса. Запленен от красотата й, той я кани в своя дворец в Париж. В началото любовта им среща известни препятствия, терзания и комични ситуации, но постепенно се разгръща до неизбежен и очарователен щастлив край.
Вечна, красива и вълнуваща любовна история, така описват оперетата актьорите. Сценографията и костюмите са изключително атрактивни и екзотични, а постановката максимално изчистена и осъвременена.
Премиерите ще бъдат на 12-ти и 18-ти април на сцената на МДТ „Константин Кисимов“.


 
11 Април 2018 | 18:50
Тагове: "Баядерка", оперета, театър, спектакъл

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook