„Презареди“ - акция в подкрепа на Александър Гайдев
Благотворителен базар в подкрепа на Александър Гайдев организираха днес във Велико Търново. В парка „Марно поле” се продаваха ръчно направени бижута, картички, стикери, книги, тениски и много други предмети, всеки от които – дело на български автори. Акцията за събиране на средства в помощ на Александър Гайдев продължава и с поредица от културни събития.
Александър Гайдев е диагностициран с паркинсонов синдром. Преди две години успешно е овлядяно неговото състояние, но за съжаление батерията, която го поддържа жив е почти изчерпана. Единствената надежда на Александър е подмяна на батерията, но нейната цена е непосилна за него и семейството му. По притеснителното е, че НЗОК не покрива такива разходи.
До края на този месец близките му трябва да съберат 66 хиляди лева за спешна операция.
Вече бяха организирани редица други мероприятия в помощ на Александър. Концерти, театри, литературни четения и базари обединиха стотици хора, за да върнат надеждата на болния мъж и неговото семейство. Предстоят и още събития, а за радост на близките му, съмишлениците стават все повече.
Първоначално близките на семейството са искали да съберат 30 000лв, каквато е цената на най-евтината батерия. Кампанията обаче бележи успех и сега надеждата и времето на Александър са още повече.
Междувременно кампанията тече и във Фейсбук. Приятели на Александър са основали групата „Презареди – Акция в подкрепа на Александър Гайдев“. В групата се предлагат вещи, като набраните от продажбата им пари също са за така нужната на мъжа батерия. Там има и информация за всички предстоящи събития в помощ на Александър в цялата страна.За дарения е открита банкова сметка за събиране на средства на името на Александър Илиев Гайдев:
Райфайзенбанк (България) ЕАД с IBAN BG82RZBB 91551007202073 и BIC RZBBBGSF.


Александра Димова
10 Април 2018 | 18:24
Тагове: дарение, акция, помощ, кампания

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook