Младежите от Български червен кръст с велкденски изненади за търновци
Голямо великденско яйце боядисаха днес пред общината доброволци от младежкия червен кръст. И тази година акцията привлече вниманието на търновци, като някой от тях се престрашиха да боядисват заедно с доброволците. Младежите бяха организирали и вълнуваща програма за децата в парк „Марно поле“.
По традиция на Велики четвъртък младите червенокръстци боядисват гиганстко яйце пред общината. Целта им е да зарадват най – малките жители и гости на града.
При шаренето на огромното яйце обикновено няма предварителна идея. Решенията са спонтанни и всеки добавя щрих или фигура, каквато му хрумне в процеса на боядисване.
Отново по традиция, тази седмица младежите проведоха и благотворителна акция.
Десетки деца прекараха следобедните часове в парка, където младежите бяха измислили богата, интересна и забавна програма за тях. Всеки малчуган, освен забавление и добър пример от доброволците, получи и лакомство от благотворителната им акция. Другата част от тях ще бъде предоставена за Великденските празници на социално слаби и на децата от училище „Св.Теодосий Търновски” във Велико Търново. По време на благотворителната акция в касичките са събрани повече от 300 лева.


Александра Димова
5 Април 2018 | 16:08
Тагове: БЧК, яйце, Великден

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook