Маратон на четенето в парка в чест на детската литература
В чест на празника на детската книга, който традиционно отбелязваме на 2-ри април, започнаха редица инициативи, които целят да събудят интереса на подрастващите към книгите.
Днес в парка в жк „Кольо Фичето“ се проведе маратон на четенето, а за добрата му организация ръце си подадоха Регионалната библиотека, НЧ „Надежда“, Арт ателието към „Клуба на инвалидите“ и редица търновски писатели.
Десетки малчугани днес посетиха празника „Маратон на четенето“ в парка в квартал „Кольо Фичето“. Освен да почетат интересни и цветни книги, децата се учиха да творят, срещнана нови приятели и разбира се се забавляваха.
Талантливите дами от Арт ателието към „Клуба на инвалида“ са известни с красивите си ръчни изработки на всякакви украшения и сувенири от естествени материали. Тяхна беше задачата днес да научат децата да творят.
Децата са специфична публика, за това трябват много усилия за да се задържи вниманието им, но е факт, че книгите за тях са интересни.
Маратона на четенето посетиха и няколко търновски писатели, които разказаха на децата за творчеството си. Албена Стефанова е поетеса цял живот, но от скоро приема предизвикателството да пише за деца. Щастлива е, че среща разбирането и интереса им, а любимо стихотворение на малчуганите на маратона се оказа „Спортист“.
Утре, 5-ти април, между 10 и 12ч. Ще се проведе втората част от маратона на четенето, отново в парка в кв. „Кольо Фичето“


Александра Димова
4 Април 2018 | 15:05
Тагове: четене, деца, литература, книги

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook