Изложба с папагали от три континента гостува на Велико Търново
Необичайна изложба на екзотични птици гостува във Велико Търново. 22 от най-интересните и красиви екземпляра от колекцията на Калин Владев са събрани в цветната експозиция. Птиците са свободни и опитомени, обичат контакта с хората и дори често се влюбват в тях. Повече за впечатляващата колекция на Калин вижте в следващия материал. Токо Тукан, папагали Ара, Какаду, Амазона, Жако и Еклектус са само част от екзотичните птици в колекцията на Калин Владев. Той е родом от Разград, където родителите му са отглеждали птици и от малък се влюбва в тях. Днес той притежава повече от 35 вида пернати от три континента.
Джулс - хиацинтова Ара или както казват децата “Синия папагал от филма Рио“ е от вида папагали, достигащи най-големи размери. Този вид могат да развият размах на крилете с дължина до 140 см. и живеят до 100 години. Лукас пък се казва най-говорящия и танцуващ папагал, който често казва на посетителите, че ги обича. Рафи е Токо Тукан, който няма как да не ви впечатли с красотата и екстравагантността на вида си. И при тях си има йерархия, дори и крал, разказва Калин, но са се научили да живеят свободни и заедно. Логично – ключът към успеха на Калин е в обичта му към животните, а те - отвръщат със същото.
Фактът, че птиците не са поставени в клетки, нямат прегради, а са свободни, прави изложбата още по-вълнуваща. Те са специално подготвени за целта и по този начин всеки може да се наслади на красотата им така, както би ги видял в естествената им среда. Дори самите те често търсят контакт с хората, за да покажат любовта си.


Александра Димова
2 Април 2018 | 17:06
Тагове: папагали, изложба, ара, тукан, какаду

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook