Второкласници с макетна изложба за празника на Велико Търново
Второкласници подредиха изложба със забележителностите на Вeлико Търново.
„Величествен и красив град“, така кръстиха изложбата си по случай празника на града децата от втори „В“ клас на ОУ „П. Евтимий“ в старата столица.
Възпитаниците на класната ръководителка Елена Ангелова сами изявили желание да направят кът в училището, посветен на първа пролет и празника на любимия си град.
В продължение на няколко седмици децата изработвали макети на забележителностите на Велико Търново сред които Царевец, Трапезица, паметника на Асеневци и Смоводската чаршия.Сред експонатите има дори 3 D книжка, както и албум с най-емблематичните места в града.
Освен това децата са подготвили и табло с картички от културно-историческите места в града, което са кръстили „Един е Търновград навеки“. Всяка картичка е придружена от кратка историческа справка, която второкласниците сами са написали.
Участие в изложбата са взели всички ученици. Това не са първите проекти, които изработват, но е първата им инициатива за обща изложба. Радостта от добре свършената работа дори ги е вдъхновила повече и те вече обмислят следващите си инициативи.


Александра Димова
21 Март 2018 | 18:30
Тагове: ученици, изложба, макети, забележителности, Велико Търново

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook