Ученици с въпроси към кмета за бъдещето на Велико Търново
Среща между великотърновските зрелостници от всички училища и градоначалника – Даниел Панов се проведе днес. Целта беше младежите да представят своите виждания за бъдещето на старата столица и да зададат въпроси към кмета. Той от своя страна им обеща развитие и решения на проблемите, които да ги накарат да останат у дома.
Въпреки крехката си възраст учениците, взели участие в срещата, бяха подготвили изключително сериозни въпроси и искания към кмета на Велико Търново. Младежите, посветили свободното си време на изкуство и спорт, споделиха тревогите си, че условията в които развиват самодейност не са удовлетворителни. Получиха обещания за закрит манеж за клуба по конен спорт в Арбанаси, за топли зали в Общинския детски център и Младежкия дом и за повече средства за култура. Попитаха и за района на Старото военно училище.
Овациите на цялата зала предизвика изказването на ученичка, която помоли Даниел Панов да се преразгледат цените на картите в градския транспорт за ученици. Други деца пък споделиха, че не могат да използват месечните карти за пътуване във всички автобуси от дадена линия, тъй като фирмите в града са две и обслужват линиите едновременно, а картите важат само за тази, от която са закупени. Кметът пое поредния ангажимент да се изработи система, която няма да ги принуждава да чакат с часове по спирките. За по-евтини билети обаче не може да става дума, допълни градоначалникът. Организацията на движението в района на Сечената скала в града също тревожи младежите.
Учениците представиха и проблеми, чиито решения засега няма. Те споделиха тревогите си от опасността на старите рушащи се сгради, липсата на големи басейни, в които да тренират плуване, както и големите количества битови отпадъци на нерегламентирани сметища в града. Много от тях обаче споделиха, че искат да останат в родното Велико Търново и да бъдат част от промяната му.


Александра Димова
20 Март 2018 | 17:46
Тагове: среща, въпроси, ученици, кмет, Велико Търново

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook