Строеж на социално жилище скара граждани на Горна Оряховица
Строеж на социално жилище скара граждани на Горна Оряховица. Някои от живущите в района около Пожарната са недоволни от случващото и събират подписка против изграждането на блока. Друга част от хората на железничарския град обаче са започнали подписка „За“ започването на проекта. От Община Горна Оряховица информираха, че по проект с европейски пари трябва да бъде изграден блок с 30 жилища, а идеята е в него да пребивават временно социално слаби граждани.
Над 2000 подписа са събрани досега от живущите в близост до Пожарната, които се притесняват, че това ще доведе до увеличаване на престъпността в квартала.
Както има подписка „против“ така друга част от живущите събират подписи „за“. Те вярват че покрай построяването на социалните жилища ще бъдат решени проблеми, за които иначе няма да се намерят общински пари.
Кварталът ще се оживеем иначе ще потъне
Според официалната информацията от Общината става въпрос за около 70 души, които ще бъдат настанени в 30 жилища. Максималният престой е 3 години, след което се очаква настанените там социално слаби вече да разполагат със средства, с които сами да покриват разходите си.
От Общината увериха, че изграждане няма да започне докато има противопоставяне между гражданите. Предстои разговор с Министерството на регионалното развитие.


 
19 Март 2018 | 16:43
Тагове: Горна Оряховица, подписка, строеж, социално жилище

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook