Летни ученически лагери ще прави в България бивш мисионер на Корпуса на мира
Шест курса на обучение за тинейджъри ще се провеждат в летни ученически лагери в България. Тази инициатива е дело на бивш мисионер на корпуса на мира- американеца-Луис Ломейли, който след две години като доброволец в Горна Оряховица реши да остане завинаги в България и да се отдаде на изцяло на децата.
Луис Ломейли пристигнал в България още преди 6-7 години, когато пристигнал като доброволец в Горна Оряховица. Той е бивш мисионер от Корпуса на мира и е останал в железничарския град -2 години, като преподавател по английски език в Професионалната гимназия по електротехника и електроника в града, където осъзнал, че начина на мислене на младите хора трябва да бъде променен.
Вече две години Луис Ломейли организира летен международен лагер за тинейджъри, в които момчетата и момичетата трупат самочувствие и умения да се справят с предизвикателствата в живота, все неща на които българското училище не ги учи. Лагерите ще включват курсове и различни занимания.
Лагерът ще се стартира на 8 юли в Албена и ще трае 2 седмици.Право за кандидатстване ще имат деца от цялата страна, като част от тях ще получават стипендии, а всички участници ще получат сертификати.


 
15 Март 2018 | 19:01
Тагове: американец, лагери, организация, ученици

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook