Темата по ремонта на водопровода стига до Бойко Борисов и Сотир Цацаров
Биологична бомба застрашава Старата част във В.Търново заради преплитането на тръби на канали и водопроводи, това каза общинските съветници от БСП и представител на живущите в тази част на града. Според тях в ремонта на водопровода има много нередности за които ще бъде сезиран министър председателя и главния прокурор на републиката.
По молба на живущи в района на ремонтните дейности и общински съветници от БСП-Депутатката Весела Лечева е отправила специално питане за нередностите в ремонта до Министъра на Регионалното развитие и благоустройство- Николай Нанков. В питането са упоменати фрапиращи нередности по изпълнението на проекта като това, че проекта се изпълва хаотично и не е спазена наредба номер 8 за нормите за полагане на технически проводи и съоръжения в населени места. Част от тях са, че трамбоването се извършва без здрави основи. До жилищата остават ръждясали тръби. Тръбите са положени на плитко а трябва да се полагат минимум на 80см. Тръбите на отпадните води минават над питейните. Има места където тръбите на канали и водопроводи се кръстосват което е недопустимо
След като се вдигна шум по случая изпълнителите бързо започнали да заравят изкопите за да не се вижда какво се случва.
Общинските съветници са категорични, че цените които се плащат за ремонта са двойно завишени, като калкулацията била проста.
Синхрон Стоян Витанов
В отговор на нападките вчера в общината бе свикана спешна пресконференция на която присъстваха представители на Общината, ВИК-В.Търново и технически надзор според които по проекта няма нередности и няма опасност за хората
Общинските съветници от БСП застават зад думите си, че ремонта се извършва извън нормите и са готови да сезират за случващото се премиерът Бойко Борисов и главния прокурор Сотир Цацаров.


 
15 Март 2018 | 18:56
Тагове: ремонт, стара част, Велико Търново

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook