Велико Търново се включва в Европейската седмица на предприемачеството
Велико Търново се включва в Европейската седмица на предприемачеството. Тя има две основни цели – да насърчи предприемачеството и да подобри образованието на децата и младежите. Тя е най-мащабната в Европа инициатива на новаторите и предприемачите, които дават живот на идеите си в нови бизнеси, насърчават икономическото развитие и подобряване на благосъстоянието на хората.
Клубът на програмиста във Велико Търново е инициатор и организатор на събитието. Форматът е ориентиран към локалния бизнес и цели да подпомогне предприемачи на местно ниво, като ги запознае с възможностите за финансиране, подкрепа и сътрудничество. Формата на инициативата е информационна среща, на която гост-лектори от различни икономически сектори, фирми и организации ще споделят опита си.
Тодор Захариев пък ще представи пътя, който е извървял докато създаде своята успешна IT фирма. Бизнесът му е позициониран в София, но той е бивш възпитаник на великотърновската математическа гимназия и това е една от причините да иска да се включи в развитието на предприемачеството в града. На срещата ще бъдат представени и местни организации и структури, работещи в подпомагането на младежката активност.
Срещата ще се проведе в ритуалната зала в Община Велико Търново.


Александра Димова
9 Март 2018 | 16:30
Тагове: предприемачество, седмица, младежи, Велико Търново

« Назад




live


Евроком Царевец

Търсене








Изпрати репортаж







Настройване на цифров приемник


Тайната къща



Предавания



Станете наш почитател във Facebook