3271 за година са регистрираните престъпления в областта
Великотърновскота областна дирекция на МВР получи положителна оценка от заместника на главния секретар Георги Арабаджиев, който днес посети Велико Търново за да се запознае с годишния отчет на институцията.
Статистиката обаче сочи, че през миналата година регистрираните престъпления са с 92 повече, спрямо 2016-та когато са били 3179.
С 92 броя са нараснали криминалните деяния в областта за миналата година, спрямо 2016-та. С по-добра разкриваемост на престъпленията се балансира увеличеният им брой, каза ръководителя на областната дирекция старши комисар Димитър Машов. Изразено в цифри подобрението на разкритията е 0,13% повече.
След изнесената статистика се нареждаме на 12-то място в страната по разкриваемост и получаваме положителна оценка от професионалното ръководство.
От април до сега, от както е създадено звеното, работещо само по случаи на телефонни измами, има задържани 15 души за такъв тип престъпления. На някой от тях са повдигнати и обвинения за пране на пари. Процентът разкриваемост на телефонните измами е повече от 70%, което е най-големият успех на областната дирекция за миналата година.
От професионалното ръководство не пожелаха да коментират разследването на убийството на търновския бизнесмен Петър Христов. Два месеца след разстрела му полицията все още работи по няколко версии, но Георги Арабаджиев беше категоричен, че престъплението ще бъде разкрито.


Александра Димова
8 Март 2018 | 16:50
Тагове: МВР, престъпления, разкриваемост, отчет, статистика

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook