Международния ден на вечната, святата - жената
Международният ден на жената се празнува всяка година на 8 март. Това е ден за признание на икономическите, политическите и обществените постижения на жените. Започнал само като политическо събитие на социалистите, празникът постепенно става част от културата на много страни. Най-голяма почит на този ден отдаваме, разбира се на своите майки и баби. Сдружение „Човеколюбие“ в Горна Оряховица е изцяло женска структура, чиято единствена цел е благотворителността.
С богата празнична програма, стихове и песни, жените от сдружение „Човеколюбие“ отбелязаха Международния ден на жената.
Инициативите на дамите са свързани с благотворителни каузи, които най-често са насочени към многодетни майки, които трудно се грижат за децата си. Две такива жени бяха почетни гостенки на празника на сдружението.
Недялка Костова пък е единствената жива ветеранка от 2-рата световна война в Общината, тя също беше гост на тържеството.
Дамите прекараха часове в песни, стихове и разкази за трудностите и перипетиите в женския свят, както и в споделяне на красивите мигове от житейския път, които най-вече свързват с децата и внуците си.


СНХ – клип 190КВ00
00:16 – 00:43 „Благодаря ви ... не са забравени на този свят“


ВИДЕО
Дамите от сдружението неуморно помагат на нуждаещи се хора. Инициативата, върху която най-усърдно работят в момента пък е възстановяване на килийното училище в Горна Оряховица, а помощ в каузата им обеща лично Омбудсмана Мая Манолова.
Това, което си пожелаха най-силно на днешния празник бе здраве и още сили, които да вложат в добрини и човеколюбие.


Александра Димова
8 Март 2018 | 16:34
Тагове: 8-ми март, празник, жени, сдружение "Човеколюбие"

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook