Изложбата „Благотворителността през обектива“ гостува във Велико Търново
Дарители, доброволци, благотворителни каузи, действия на активни граждани, донасящи смислена промяна в живота ни – това показват моменти, събрани в изложените фотоси в експозицията „Благотворителността през обектива“. За първи път изложбата гостува във Велико Търново по инициатива на доброволчески клуб „Заедно успяваме“ към Стопанския факултет на ВТУ.
Фотографиите в експозицията са носителите на награди от фотоконкурсът „Благотворителността през обектива", който се провежда ежегодно от 2012 насам. Идеята му е чрез изразните средства на фотографията да предложи нов, различен поглед към каузи, проекти и хора, свързани с благотворителността, и възможностите за промяна на живота около нас.
Инициативата изложбата да гостува във Велико Търново е на доброволчески клуб „Заедно успяваме“.
"Последният дар на човека" на фотографа Александър Николов е началото на мащабен проект за донорството на органи в България, за дарителите, за семействата, за лекарите, за надеждата, за смъртта и живота и именно той представя първата част на изложбата.
До 22-ти март, до когато гостува експозицията, ще бъдат представени и снимките от другите два проекта. "В света на спасените души" на Красимира Василева, което е фоторазказ за дарителите и доброволците, чиито имена и лица не познаваме.
„Очи в очи“ пък е озаглавил Николай Дойчинов събраните снимки, създаващи фотопроект за директното общуване като противоотрова срещу предразсъдъците. Истории за бежанците и за децата им, които намират в България разбиране, топлина и подкрепа, въпреки общите настроения.
Изложбата е подредена във фоайето на Стопански факултет, в споделеното пространство, което клуб „Заедно успяваме“ създаде чрез доброволчески труд.
Въпреки, че дейността на клуба е насочена по-скоро към инициативи свързани с образованието, те също са участвали в селекцията за снимки в изложбата „Благотворителността през обектива“.
Не са успели да станат част от нея, заради естеството на заниманията си, считат за лична кауза обаче засегнатите теми в нея и за това я представят на търновци.


Александра Димова
6 Март 2018 | 15:59
Тагове: изложба, фотографии, благотворителност, Стопански факултет, ВТУ

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook