СУ „Емилиян Станев“ чества 36-години от създаването си
С богата празнична програма ученици и учители от СУ „Емилиян Станев“ отбелязват 36-тата година от създаването на учебното заведение и 111-години от рождението на писателя. Днешният ден е акцентът в празненствата на школото. За край на честванията талантливите музиканти от профилираните паралелки изнесоха концерт, а в коридора на училището беше открито керамично пано, което е най-големият общ проект на учениците и учителите.
Атрактивни изложби на малките художници, литературни драматизации и четения, както и дефиле с антични гръцки одежди бяха част от празничните прояви на учениците и учителите в „Емилиян Станев“.
Училището е най-голямото в областта. Учениците в момента са 1380, а педагогическия съвет се състои от 128 преподаватели, 30% от които на възраст до 35 години.
Всички те са успели да намерят най-добрия начин за комуникация помежду си, а резултат на добрите практики в училището е проектът, с който най-много се гордеят – бивша лята чешма, която сега е красиво керамично пано.
Следващите чешми, които ще добият нов облик ще бъдат по проекти на големите ученици, за които е обявен конкурс чрез който ще се подберат най-добрите идеи.
На 20-ти март пък, във връзка и с празника на града и с годишнината на училището, оркестърът на „Емилиян Станев“ ще изнесе голям съвместен концерт с Духовия оркестър към МДТ „Константин Кисимов“.


Александра Димова
28 Февруари 2018 | 15:58
Тагове: СУ "Емилиян Станев", празник, училище, ученици

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook