Деца четат на деца
Поредна инициатива с малки ученици проведоха клуб "Приятели на книгата" към НЧ "Надежда" във Велико Търново. За тях вече е традиция да организират четения с децата от детските градини и училищата във Велико Търново, а партньор в каузите на клуба е Младежкият дом във Велико Търново, с който заедно работят по проекта "Деца четат на деца". Именно той бе причина да посетят първокласниците от ОУ "Христо Ботев", които с всяко следващо събитие показват все по-голяма любов към четенето.
"Деца четат на деца" е съвместна инициатива на клуб "Приятели на книгата" и Младежки дом във Велико Търново. Едва от около година инициаторите провеждат занятия с децата в детски градини и училищата в града, но са категорични, че резултатите са видими - малчуганите все повече харесват книгите и все по-често се ровят между кориците им.
Въпреки многото предстоящи празници децата сами са избрали на какво да акцентират, а именно празника на любимите си майки и баби – 8ми март.
Маги и Андреа, актриси от театрално студио "Усмивка", посетиха първокласниците от ОУ "Христо Ботев" за първи път. Казват, че причината не е излишното свободно време, а истинското им желание да отворят очите на по-малките за магиите, които крият книгите.
Учителите на децата споделят, че откакто работят по този проект, първолаците все по-често посещават библиотеките и вече редовно сами и с голямо нетърпение намират темите за следващите четения.


Александра Димова
27 Февруари 2018 | 17:08
Тагове: деца, четене, книги, клуб

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook