„Младите възрожденци“ на ОУ „Христо Ботев“ подредиха базар с мартенички
В края на месец декември във великотърновското ОУ „Христо Ботев“ се учреди поредния за града клуб „Млади възрожденци“. Основната цел на тези клубове е утвърждаване на национално патриотичните ценности и идеали сред учениците и съхраняване на българската идентичност и облик в Европейския съюз. По тази причина една от първите инициативи на децата от училището бе да изработят характерните за българската култура мартенички и да ги представят на съучениците си в благотворителен базар.
Клубовете „Млади възрожденци“ поддържат и развиват интереса на децата към българската история, литература и култура, както и към социалните дейности и спорта. Те са поле за извънкласно общуване на децата от различни етноси и посредством развитието на общи интереси и чрез съвместни дейности целят да сплотят интересите на съучениците в училище.
Първата инициатива на клуба към ОУ „Христо Ботев“ беше изработването на мартеници, които подредиха в благотворителен базар в коридора на училището.
Ръчно изработените мартенички са дело на учениците от 5-ти до 7-ми клас. Заедно с тях на щанда са наредени и картички, отново нарисувани от тях, които са предназначени за майките и бабите, празнуващи на 8-ми март.
Всичко, което малките възрожденци са изработили се продава, а събраните средства искат да вложат в подобряване на материално-техническата база на училището и най-вече в интерактивни игри, свързани с обучението, с които децата обичат да запълват времето си.


Александра Димова
26 Февруари 2018 | 19:03
Тагове: деца, изработка, мартенички, базар

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook