Представят филм за юбилейното издание на "Сребърна Янтра"
Всяка година международния конкурс за млади изпълнители "Сребърна Янтра" събира във Велико Търново талантливи певци не само от България, а от цял свят. Родни и световни звезди на поп музиката са част от професионалното жури, което избира най-добрите от добрите и им дава шанс да се развиват в посока професионалната сцена.
Организаторите изработиха филм за 15-годишния юбилей на музикалното издание, което се проведе в края на септември 2017-та година.
80-минутният филм за "Сребърна Янтра" 2017 ни прави съпричастни с най-интересните моменти от конкурсната и извънконкурсна програма на 15-тото юбилейно издание на едноименния Международен конкурс за млади поп изпълнители, проведен тази есен във Велико Търново.
Във филма е поместена и среща с носителката на статуетката „Гран при“ на юбилейното издание на конкурса, италианката Росиела Зитиело, която броени дни след като грабна приза на „Сребърна Янтра“ се класира и сред полуфиналистите на един от най-престижните конкурси в световен мащаб „Ареа САН РЕМО“ 2017. Камерата е запечатала и любопитни моменти от срещите на участниците с местната власт, както и туристическите разходки, които са ги запознали с величието на Търново.
За първи път във филма са използвани кадри, заснети с дрон от церемонията по официалното откриване пред театъра. Програмата беше изключително атрактивна, в нея певци, танцьори, каратисти и велосипедисти от Велико Търново направиха първия по рода си подобен проект под формата на флашмоб.
Официалното представяне на филма е тази вечер, в сградата на Регионалната библиотека във Велико Търново.


Александра Димова
21 Февруари 2018 | 16:31
Тагове: "Сребърна Янтра", конкурс, юбилей, филм

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook