Ученици раздаваха любовни послания и балони на търновци
На днешния 14-ти февруари отбелязваме два празника, според българските традиции – Трифон Зарезан, според католиците – Св. Валентин.
Въпреки че „Денят на любовта“ у нас се празнува едва от средата на 90-те години, вече има изградени традиции в отбелязването му. За поредна година активистите от Градски ученически парламент организираха приятна изненада за гражданите, които дъжда днес не изплаши.
Градски ученически парламент и Регионалната здравна инспекция заедно организираха кампания, в която подаряваха балони, презервативи и усмивки на търновци.
Денят на влюбените се празнува масово в Западна Европа и традицията за писане на валентинки, подаряване на цветя и бонбони се е установила твърдо в съзнанието на хората. У нас използваме католическия празник като повод да покажем любовта си. Празничната атмосфера е навсякъде от
витрините на магазините до романтичните филми и пролетното време.
Любовта обаче понякога носи и не толкова хубави неща, за това и в кампанията бяха включени листовки, провокиращи интереса към сексуалното здраве.
Пред сградата на Общината в мобилната лаборатория за анонимно и безплатно консултиране лекари от Регионалната здравна инспекция извършваха безплатни тестове за СПИН.
Девет от десет новорегистрирани случаи на заразяване с ХИВ у нас са на мъже, а най-голям дял от носителите в България заемат възрастовата група под 35-годишна възраст.


Александра Димова
14 Февруари 2018 | 16:17
Тагове: светти Валентин, любов, Трифон Зарезан, вино

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook