57- годишен мъж загина при пожар
57-годишен мъж от гр. Бяла Черква е загинал при пожар. Сигнал за случая е получен тази сутрин в 07,34 ч. На адреса незабавно са били изпратени екипи на пожарната в Павликени.
Това е 7-мата жертва на огнена стихия за тазгодишния зимен, отоплителен сезон, който от Дирекция пожарна безопасност определят като най-рисков.
След потушаването на пламъците в селскостопанската постройка в град Бяла Черква, която е била пригодена за живеене, е намерено обгоряло тялото на 57-годишния обитател. Въпреки бързата намеса на огнеборците огънят е унищожил около 30 кв.м. покривна конструкция и 10 кв.м. таван. Причините за пожара са в процес на изясняване.
Загиналият мъж е 7-мата жертва на огъня в областта от началото на годината.
Въпреки редовните обучения и с деца и с възрастни хора в региона, които провеждат пожарникарите и полицаите, нещастните случаи зачестяват.
Най-честите причинители на пожари са отоплителните уреди и неизправните електронни инсталации. За това от Дирекция пожарна безопасност апелират към гражданите за отговорно отношение и редовна поддръжката на техническите средства в домовете им, за да осигурят собствената си безопасност.


Александра Димова
14 Февруари 2018 | 14:25
Тагове: пожар, отопление, загинал

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook