Футболни фенове с инициатива за ремонт на тренировъчните терени в града
Над 700 подписа събраха феновете на „Етър“ само за един ден по време на мача между виолетовите и „Литекс” в подкрепа на инициативата си за изграждане на тренировъчни терени за децата на Велико Търново. Дни преди мача те изпратиха отворено писмо до гражданите, местната власт и бизнеса с апел да се обърне внимание на занемарените тренировъчни терени в града.
Гневно, отворено писмо изпратиха феновете на „Етър“ към местната власт и бизнеса. Причината – че вече второ десетилетие няма нито едно тренировъчно игрище във Велико Търново, подходящо да обслужи нуждите на детския и мъжкия отбор на „Етър“.
Бившото игрище в старото военно училище в момента е паркинг, западния тренировъчен терен на стадион „Ивайло“ дълги години беше сметище, сега е почистено, но не и функциониращо, Спортното училище в града също не разполага с място за тренировки.
Купуваме за „Етър“ чужди футболисти, защото нямаме условия да подготвяме собствените си деца, казват още инициаторите. На срещата между виолетовите и „Литекс“ доброволците събраха повече от 700 подписа в подкрепа на идеята да се изградят тренировъчни терени в града. Повече от 350 човека пък са подкрепили и електронния вариант на искането на „Ултра Фронт Боляри“.
Подписи ще се събират и на следващия мач на виолетовите със „Септември“, който е тази събота.
От „Спортни имоти Велико Търново“ пък преди време съобщиха, че разполагат с нов, по-евтин проект за ремонт на западния терен на стадион „Ивайло“ и в момента очакват финансиране, срок за това обаче все още – няма.


Александра Димова
13 Февруари 2018 | 15:06
Тагове: тренировки, терен, стадион, етър, игрище, писмо

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook