Вече плащаме данъци по електронен път
Клиентите на НАП В. Търново с банкови карти вече превеждат без такси дължими данъци, осигурителни вноски и задължения към други институции, събирани от приходната агенция. Това става по два начина. Какви са те и колко човека вече се възползваха от новите възможности на агенцията – вижте.
Новата услуга на НАП е достъпна нонстоп чрез портала за електронни услуги още от 1-ви февруари. Без такси гражданите вече превеждат задълженията си и чрез инсталираните физически ПОС терминали на работните места в салоните за обслужване на НАП В. Търново.
За няколко дни, откакто устройствата са инсталирани в гишетата да обслужване на клиенти, 37 клиенти на приходната агенция се възползваха от услугата и преведоха общо 2632,30 лв.
Друго предимство на картовите преводи чрез т. нар. „виртуален ПОС терминал“ и физическите ПОС терминали на НАП, е, че плащането се отразява незабавно в данъчно-осигурителната сметка на клиента. Така задълженията се погасяват в момента, а не след часове, както е при банковите преводи. Когато обаче се плащат задължения към други институции, например глоби от КАТ или задължения, които са в процес на принудително изпълнение, погасяването им се отразява след допълнителна обработка и разпределение и отнема повече време.


Александра Димова
12 Февруари 2018 | 16:31
Тагове: НАП, данъци, електронен път, плащане, терминал

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook