Във Велико Търново вече има специализиран патрул, с надпис „Зоополиция“, който ще се " /> Във Велико Търново вече има зоополиция - Евроком Царевец | Новини


Във Велико Търново вече има зоополиция
Обособеното звено "Зоополиция" в България вече е факт - 433 разследващи полицаи и оперативни работници ще действат и като зоополицаи в цялата страна, съчетавайки двете области.
Във Велико Търново вече има специализиран патрул, с надпис „Зоополиция“, който ще се грижи за престъпленията срещу животни в областта. Необходимостта от зоополиция е изтъквана многократно през годините от експерти и граждански организации заради огромното количество сигнали за жестокости над животни – насилие, нелегални боеве, развъдници с недопустими условия и други. Звеното вече е факт в 28-те области във страната. Служителите в новата „Зоополиция” не са допълнително назначени, а са досегашни оперативни полицаи, които вече ще съвместяват две дейности. Организацията на новото звено вече е факт, а във Велико Търново има и специален патрул с надпис „Зоополиция“. МВР е контролен орган, така че дейността по закрила на животните ще се извършва съвместно с органите на Министерството на земеделието, агенцията по храните, както и с помощта на неправителствени организации, защитници на животните. Сигнали за престъпления свързани с животни се подават по каналния ред – на телефонът за спешни случаи 112 или в някое от районните управления на МВР.


Александра Димова
9 Февруари 2018 | 17:09
Тагове: зоополиция, полицаи, жестокост, животни

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook