Зачестяват случаите на трудова експлоатация
Зачестяват случаите на трудова експлоатация на българи в страната и чужбина, в следствие на лъжливи оферти за работа в социалните мрежи. На всяка истинска обява за работа се публикуват десет фалшиви. Как да се предпазим от този тип измама вижте в следващия репортаж.
Фалшивите обяви за работа се публикуват най-често в популярни сайтове, а не толкова във вестници, тъй като хората вече масово търсят работа именно през интернет. Глобалната мрежа е удобство както за търсещите работа, така и за работодателите. Факт е обаче, че все по-често търсещите реализация попадат на подвеждащи обяви.
Експертите съветват кандидатите, преди да изпратят своята автобиография, да проучат самата компания , оповестила вакантна позиция, нейното присъствие на пазара, сферата на дейност, мнения на служители. Ако липсва информация по добре да не кандидатствайте по тази обява допълва Виолета Белчева.
И не забравяйте, че ако една обява за работа изглежда прекалено атрактивна, за да е истина, тя вероятно наистина е измама.


 
1 Февруари 2018 | 17:15
Тагове: труд, експлоатация, фирми, обяви, интернет

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook