След дълги дебати в Общинския съвет приеха „Бюджет 2018“
Общинските съветници от БСП се обявиха против приемането на представения проектобюджет за настоящата 2018-та година. След дълги дебати и остри реплики към кмета Даниел Панов от страна на червените съветници в залата на Общински съвет бюджетът все пак беше приет.
Решението беше взето с 27 гласа „за“, 4 „против“ и 2-ма „въздържали се“. Очаквано точката за приемането на годишния бюджет не беше подкрепена от съветниците на БСП, които бяха и основните противници на финансовата рамка, предложена от администрацията. Те определиха предложенията за бюджета като „същите като до сега“ и като „непрактични“.
Даниел Панов каза още, че в новия бюджет има увеличения по всички пера и определи като неоснователно твърдението на опозицията, че не са отделени достатъчно пари за малките населени места. Твърдението му подкрепи и Тошо Кръстев, председател на Сдружението на кметовете и кметските наместници.
Финансовата рамка на Общината за настоящата година е в размер на 76, 4 милиона лв. Въпреки, че беше приета, тя беше предшествана от остри реплики между съветника от БСП Стоян Витанов и градоначалника Даниел Панов. Той обвини кмета в опит, да скрие резултатите от вътрешния одит на общината.
Даниел Панов каза още, че за 6-те години, в които участва в управлението, нито един път общинските съветници от БСП не са подкрепили бюджета, но всеки път са внушавали на обществото, че общината е пред фалит, което според него категорично не кореспондира с истината.


Александра Димова
25 Януари 2018 | 17:20
Тагове: Велико Търново, община, бюджет, 2018

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook