Второкласници от СУ „Владимир Комаров“ изработиха карта с гроба на Левски
Ученици от СУ „Владимир Комаров“ изработиха карта с местоположението на гроба на Апостола Васил Левски. Идеята е на ръководството на училището, а по създаването на картата децата са работили с писателя Николай Иванов, чиято последна книга “Нови доказателства за гроба и костите на Левски и Бенковски” ще бъде представена в началото на месец февруари във Велико Търново.
Инициативата на директора и учителите от СУ „Владимир Комаров“ да потопят децата в света на Апостола на свободата е вдъхновена от последната книга на Николай Иванов.
С помощта на писателя, вдъхновил идеята за интерактивните занимания на второкласниците, те са изработили карта с местоположението на гроба на Левски в няколко екземпляра. Това е само началото на историческите занимания с учениците, чрез които по различен и атрактивен начин ще се запознаят с делото на Васил Левски.
Децата са създали и карта на еврейското гробище в столицата, върху чиито останки по-късно е построена болница. Нея те ще подарят на Еврейския културен център в София. Схемите, по които рисуват и лепят децата, са преснимани в оригиналния им вид, което е увеличило още повече интересът им към делото на Левски.
В процеса на работа те дори са научили песен за Васил Левски по собствена инициатива.


Александра Димова
24 Януари 2018 | 16:53
Тагове: ученици, проект, карта, гроб, Васил Левски

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook