В. Лечева: Липсва политическа воля за справяне с корупцията
За сваляне на правителството на ГЕРБ ще се бори БСП през настоящата година. Това каза във Велико Търново депутатът Весела Лечева. По думите й в момента липсва политическа воля за справяне с корупцията. Срещите на Бойко Борисов с германски експерти по корупция са иминитационни, каза още Лечева. Утре от БСП внасят вота на недоверие към кабинета.
Целта на вотът на недоверие е да предизвика дебат по темата с нарастващата корупция у нас. Има пряка връзка между корупцията и ниските доходи, коментираха депутати от БСП.
Цялата великотърновска област е феодализирана, коментира Весела Лечева. Голям процент от общественият ресурс е съсредоточен в едни и същи фирми. Всичко това стана ясно от различни публикации след покушението над Петър Христов. От БСП заявиха, че ще направят проверки дали изнесените факти са истина.
Червените депутати представиха изследвания, според които, 80% от българите казват, че корупцията е основната пречка за реализация у нас. А близо 90 % от представителите на бизнеса признават за нагласени обществени поръчки.
Вотът на недоверие не е просто математически сбор на гласове, както се опитват да го изкарат управляващите каза още Весела Лечева.


Десислава Колева
22 Януари 2018 | 16:38
Тагове: БСП, Лечева, корупция, правителство

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook