Изминалата година е рекордна по успехи за МДТ „Константин Кисимов“
Изминалата 2017-а е най-успешната за Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов” във от 1990 г. насам. Театърът в старата столица бележи рекорди по всички показатели – приходи от спектакли, брой зрители, гостувания в други градове и изиграни представления.
Освен на добрите резултати в театъра се радват и на нови попълнения в автопарка си, които Министерството на културата е успяло да им осигури.
На близо 200 000 лв. възлизат приходите от продажба на билети през миналата година, а в сравнение с 2016 г. парите са с около 40 000 лв. повече, отчете директорът на театъра Васил Вълчев.
160 са изиграните представления през 2017-а, при 145 за предходната година.
29 000 лв. получи театърът за закупуване на транспортни средства за попълване на автопарка си. Средствата са от икономии на капиталови разходи на Министерството на културата и са преведени в края на 2017 г.
Заради добрите показатели заплатите на служителите в театъра от тази година са увеличени средно с 10%, защото заслугите за успеха са предимно техни, каза още директорът. Новите заглавия по които работят актьорите в момента са няколко. „Духът на поета“ на Стефан Цанев ще е първия премиерен спектакъл за тази година, който ще излезе още в началото на месец февруари. В средата на месец март пък най-малките любители на театъра ще могат да се радват на постановката на „Пипи Дългото Чорапче“.


Александра Димова
22 Януари 2018 | 16:22
Тагове: театър, Кисимов, успехи, заплати

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook