Търновски бизнесмен подари фургон на бездомник
От 15 години Димитър Каковски от Килифарево няма дом, скита по улиците и търси място където да се подслони. Той е болен от епилепсия, което го прави нетрудоспособен. Днес обаче за Димитър е важен и щастлив ден – местен бизнесмен сбъдна мечтата му и му подари фургон, в който да живее.
39-годишният Димитър Каковски страда от тежки епилептични припадъци, майка му е починала, а брат му и сестра му са в чужбина и не поддържат контакт с него. Още преди години семейната им къща се е сринала до основи, и така мъжът е останал без покрив над главата си. Живее ден за ден и помага на възрастните хора в Килифарево, които му дават пари за храна. Разказва, че няколко пъти е мислел да сложи край на живота си. Преди началото на зимата собствениците на селскостопанската постройка, в която живее от години без вода, ток и топлина, му казали, че трябва да я напусне.
Днес обаче добрите новини за Димитър са две. След като местния бизнесмен Георги Христов научава трагичната история на Димитър, трогнат от тъжната му съдба му подарява фургон, в който да живее.
Предстои и дооборудването на фургона, за да може Димитър да прекара зимата в нормални условия. Няколко човека са предложили и допълнителна финансова и морална помощ за него, след като са научили историята му.


Александра Димова
19 Януари 2018 | 16:23
Тагове: фургон, Килифарево, епилептик

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook