Увеличава се населението на град Велико Търново по данни на ГРАО
Увеличава се населението на град Велико Търново. 72 015 души са регистрираните по настоящ адрес в старата столица в края на миналия декември. Година по-рано те са били 71 192. Данните са от Национална дирекция ГРАО. От Общината информират, че Велико Търново става все по – предпочитан град за живеене за младите хора. Дали на това мнение са и студентите във Велико Търново, вижте в следващия репортаж.
Статистиката за населението в град Велико Търново не обхваща студентите, които са поне 10 000. С тях жителите на старата столица надхвърлят 80 000 души, съобщават експерти от Общината. Студентите споделят, че Велико Търново наистина е изклюително привлекателен за учебен град, но не всички биха го избрали като град за живеене и реализация.
Красотата на В. Търново и богатия исторически заряд, който носи, не са достатъчна причина за младите хора да останат тук. За тях най – важното е да има къде да приложат знанията, които са натрупали през студентските си години. За Иван Воденичаров
Велико Търново не предлага особени възможности за реализация за младите хора.
Все пак част от студентите са на мнение, че има ли достатъчно желание, има и начин да се реализираш дори в по – малък град.
Няма статистика колко от студентите завършващи ВТУ остават да се реализарат в града, но много от тях, когато излязат на пазара на труда, се отказват от мечатата си да живееят във Велико Търново.


Десислава Колева
18 Януари 2018 | 17:04
Тагове: ГРАО, население, жители, Велико Търново, студенти

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook