Зам. министърът на регионалното развитие откри обновена детска градина
Заместник министърът на регионалното развитие и благоустройството пристигна в Горна Оряховица, за да открие обновената детска градина „Елена Грънчарова“. Сградата бе напълно реновирана и беше последният от общо три образователни и учебни обекти в града, чиито ремонт бе финансиран от европейските фондове.
В рамките на ОП „Региони в растеж“ за периода 2014 – 2020-та година са определени ресурси в размер на 624 милиона лева за осигуряване на по-добри условия в учебните заведения в страната.
3 милиона от тях бяха предназначени за ремонтни дейности в учебни заведения в Горна Оряховица, като финализирането на ремонта на последното заведение - ДГ „Елена Грънчарова“ сложи край на работата по проектите в програмния период за града.
Състоянието на детската градина преди ремонта е било изключително лошо, каза кметът на Горна Оряховица инж. Добрев, по тази причина реализирането на проекта е било приоритетно, а ремонтните дейности са завършени повече от година по-рано от плануваното.
По оперативната програма „Региони в растеж“ Горна Оряховица подобрява и градската си среда, като се очаква през следващите месеци всички ремонтни дейности да бъдат приключени.


Александра Димова
15 Януари 2018 | 15:21
Тагове: детска градина, заестник миниртър, Горна Оряховица

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook