Доброволци спасиха две ранени кучета, нуждаят се от средства за операции
Организацията „Приятели на животните“ Велико Търново за пореден път спаси живота на две тежко пострадали кучета край село Леденик. Едното е било умишлено простреляно, а другото е пострадало от удар с кола. И за двете кучета са осигурени спешни грижи и изследвания, необходими са обаче средства, които да покрият сметките във ветеринарните клиники в Търново, Стара Загора и София където са лекувани животните.
Късно вечерта в петък, Радостина – създателят на организацията за защита на животните във Велико Търново, получава тревожно обаждане.
Водят кучето във ветеринарна клиника във Велико Търново, оказва се, че е простреляно. Нараняванията са сериозни за това се налага да бъде транспортирано до ветеринарномедицинския институт в Стара Загора, от там обаче също не могат да помогнат. Налага се тежка операция, тъй като куршумът затиска важен нерв. Междувременно кръщават кучето Алисън.
Няколко дни по-късно, отново вечерта, Радостина пак получава тревожно обаждане.
Блъснатото кученце е само на 5 месеца, шансовете да се оправи обаче са големи, но и при него се налага сериозна операция, която ще струва поне 600 лв. Необходим е и транспорт до Стара Загора.
До този момент разходите за изследванията и превоза на двете пострадали животни надхвърлят 200 лева. От организацията апелират към всеки, който желае да помогне, да го направи, като дари пари по сметката им или се свърже с тях на страницата им в социалните мрежи.


Александра Димова
11 Януари 2018 | 18:01
Тагове: кучета, лечени, помощ, средства

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook