Мъжът е бил откаран в болница, където по-късно е починал. Христов е собственик на фирмата за млечни продукти. Ро" /> Убиха бизнесмена Петър Христов - Евроком Царевец | Новини


Убиха бизнесмена Петър Христов
49-годишния бизнесмен Петър Христов загина след стрелба посред бял ден в София. Той е бил прострелян на улица "Ралевица" в кв. „Манастирски ливади“.
Мъжът е бил откаран в болница, където по-късно е починал. Христов е собственик на фирмата за млечни продукти. Роден е през 1968 г. в Силистра, но е израснал във великотърновското село Самоводене. Учил е във Висшето военно училище в старата столица, магистър по финанси е в Свищовската академия. Изучаваше и право във Великотърновския университет. Семеен е, има две деца. Има и брат, който също се занимава с бизнес. В старата столица Петър Христов развива успешен бизнес. През 1996 г. той приватизира бившото предприятие "Млечна промишленост" във Велико Търново, като днес в компанията е въведен съвременен процес на организация на производството и в нея работят около 100 души. Убитият неведнъж гласно е заявявал подкрепата си за ГЕРБ по време на предизборни кампании, а в медии името му е сочено като „близък на Цветан Цветанов“. Той се изявяваше и като партньор на местната власт, финансирайки изграждането на детски площадки и спортни зони. Даряваше и средства за развитието на детския футбол. Бизнесменът помагаше финансово за лечението на момичето в Израел, което остана приковано на легло след инцидента. Носител е на наградата „Велико Търново“ за 2008 г.


Александра Димова
8 Януари 2018 | 17:31
Тагове: Петър Христов, убийство, бизнесмен

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook