Представиха общинския проектобюджет за 2018г.
Днес беше представен за обществено обсъждане проектобюджетът за новата 2018-та година на Община Велико Търново. Все още няма указания за разработване на финансите от Министерството, но нормативните документи към настоящия момент са достатъчни за да се оформи проектобюджета за предстоящите финансирания, въпреки че сметките са направени без в тях да са отбелязани преходните бюджетни остатъци от изминалата 2017-та година, които все още не са изготвени.
Рамката, която се оформя към настоящия момент, на проектобюджет 2018 за Община Велико Търново е в размер на 65 милиона 403 хиляди 836 лв. Малко повече от 36 милиона от тях за делегираните от държавата дейности, а за местни дофинансирани дейности - 28 милиона и 629 хиляди.
Общината има и нова стратегия за финансиране на учебните заведения, като моделът за субсидиране на брой ученици ще бъде изместен от финансиране според броя паралелки в училищата или групи в детските градини. Близо 21 милиона ще бъдат инвестирани и в транспорт и ремонтни дейности. По одобрена инвестиционна програма за 4 проекта субсидирани от европейски програми ще бъдат разпределени и малко повече от 20 милиона лева.
Увеличението на годишния бюджет спрямо миналата година е 10%, но промяна в местните данъци и такси на този етап не се предвижда. Окончателния проектобюджет на Общината ще бъде внесен за разглеждане на сесия на Общинския съвет, след приключване на финансовата година.


Александра Димова
4 Януари 2018 | 16:09
Тагове: Велико Търново, бюджет, 2018, финансиране

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook