Започна данъчната кампания на НАП
Започна данъчната кампания на Националната агенция по приходите. В първия работен за годината в областната дирекция са подадени 3 декларации. Тази година за пръв път може да се ползва 1% отстъпка от данъците, ако 80% от доходите ни са похарчени по банков път.
Всички декларации, които фирмите ще подават тази година, ще се предават по електронен път. Така облекчението, което беше в сила до миналата година за тези, които подават декларациите си онлайн, отпада.
Остават в сила данъчните облекчения за родители като отстъпката е 200лв. за едно дете, 400лв. за две деца и 600лв. при три и повече деца. Условието обаче тази година е родителите да нямат задължения към хазната. Това важи общо за всички, които искат да ползват облекчения.
Тази година за пръв път може да се ползва 1% отстъпка от данъците, но до 500 лева, ако 80% от доходите на едно лице са похарчени по банков път.
За физическите лица няма промяна в начините на подаване на декларации. Новото е, че ако до 31 януари платят своите задължения, могат да ползват облекчение.
От март месец се очаква да бъде въведена възможността данъците да се плащат чрез постерминали, което ще облекчи клиентите. Само в ТД на НАП във Велико Търново ще бъдат поставени 9 или 10 такива устройство
От тази година се увеличава минималният размер на здравната вноска за безработни лица от 18,40 става 20,40лв.


Десислава Колева
3 Януари 2018 | 17:42
Тагове: НАП, декларации, данъци, облекчения

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook