Вдигат ли колите във Велико Търново избирателно?
Общинската фирма „Паркинги и гаражи“ вдига избирателно коли в града. За това алармира наш зрител, който в рамките на седмица е направил проучване кои коли се вдигат и кои не на улица Цанко Церковски, зад Съда. От дружеството обясниха, че в града има само един паяк и той е крайно недостатъчен за всички нарушители.
Редовно се подават сигнали на 112 за неправилно паркирани автомобили на улица Цанко Церковски, зад Съда. Автомобилите или пречат на движението, или са спрени пред гаражи. Наш зрител, който пожела да остане анонимен, ни потърси със сигнал, че неговата кола е вдигната за 4мин., а останалите, спрени на улицата, не.
В рамките на петте дни, в които правят проучването, са заснети различни снимки на неправилно спрени коли. А на един от кадрите се вижда, че паякът минава през улицата, но не вдига никой от автомобилите.
Директорът на „Паркинги и гаражи“ инж. Иван Димитров отказа да застане пред камера, защото според него в случая паякът няма вина. Гражданинът е спрял неправилно и колата е била репатрирана. Колите се вдигат според реда, в който са спрели т.е. започва се с първата, която е по пътя на паяка. А причината останалите коли да не се вдигат е, че в града има само една репатрираща кола, която по думите на инж. Димитров е крайно недостатъчна. От дружество обясниха и, че се планира през следващата година да бъде закупен още един паяк. Паркинги и гаражи е общинско дружество, което се издържа със собствени средства. В рамките на две седмици нашият зрител трябва получи отговор на жалба, която е подал във връзка с останалите коли, които спират на тази улица.


Десислава Колева
18 Декември 2017 | 18:25
Тагове: паяк, автомобили, репатриране, правила

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook