Весела Лечева: Борбата с корупцията не дава резултати
Нито една структурна реформа не е проведена до момента от управляващите. Това каза депутатът Весела Лечева във Велико Търново. Според нея България е парламентарна република само на хартия, тъй като правителството заобикаля Народното събрание. На 17 януари БСП ще внесе вот на недоверие към кабинета.
Вотът на недоверие на опозицията ще бъде на тема корупция. За последните десет години, от които ПП ГЕРБ е била на власт девет години, страната ни не е постигнала резултати в борбата с корупцията, каза Весела Лечева.
Според Лечева, обвиненията, че опозицията действа деструктивно са напълно безпочвени, тъй като председателството на Европа не означава, че политическият живот у нас трябва да спре.
Гласът на опозицията за наложения мораториум върху иновативните лекарствата, за които трябваше да бъдат отделени 25 млн. Лева, не беше чут, каза още Весела Лечева. Явор Божанков пък засегна темата с магистралата Русе – Велико Търново. Според него е необходимо да се одобри по – краткия вариант за изграждане на пътя.
Явор Божанков заяви и че са възможни протести, ако исканията на бизнеса и на хората за избор на краткия път не бъдат изпълнени. Като равносметка за парламентарната година Валентин Ламбев каза, че депутати на БСП са внесли 25 законопроекта в Народното събрание.


Десислава Колева
18 Декември 2017 | 18:24
Тагове: реформа, корупция, вот на недоверие, опозиция

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook