Наградиха младите надежди в спорта
вгени Донев от боксов клуб „Ивайло“ е треньор за 2017 г. на Община Велико. Търново. Неговият възпитаник Тинко Банабаков пък е спортист на годината за четвърти път. Рекордно висок е броят на кандидатури за спортисти във всички категории, а успехите на спортистите надвишават миналогодишните. Тази година за пръв път беше връчена и специална футболна награда на името на Трифон Иванов.
На официалната церемонията бяха наградени 14 изявени спортисти в две възрастови групи. Тинко Банабаков от СК „Ивайло“ стана първи при възрастните. Най – големият му успех през година е спечелването на турнира „Странджа“ - най – стария турнир по бокс в Европа.
Треньорът на Тинко, Евгени Донев стана треньор на годината. Отличието е показателно, че вървим в правилната посока, каза той и благодари на момчетата, които тренира. През последните години се забелязва леко повишение на интереса към бокса, коментира още треньор номер едно.
Сред юношите най – добре през годината се е представил Здравко Баблаков от спортен клуб „Боляри“. Младежът е национален шампион по плуване в три категории. Тренира повече от седем години с треньор Цветанка Дилова.
Здравко Баблаков има амбициозни планове и за следващата година.
Тази година за пръв път беше връчена и специална футболна награда на името на Трифон Иванов. Отличието отиде при Десислав Пенев от Етър, който тренира футбол от седем години, а от три години е част от Етър.
Награждаването на спортист на годината се провежда за 18 поредна година. Община Велико Търново се стреми да развива спорта в града и през следващата година ще продължи подобряването на материалната база, каза по време на церемонията заместник кметът Снежана Данева.


Десислава Колева
15 Декември 2017 | 17:32
Тагове: награди, спортисти, церемония

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook