Наградиха огнеборците, които угасиха големия пожар в търновския месокомбинат
Директорът на Главна дирекция пожарна безопасност и защита на населението гл. комисар Николай Николов посети Велико Търново за да награди 12 великотърновски огнеборци, участвали в потушаването на пожара, възникнал в месокомбинат в града.
Пожарникарите бяха наградени за проявения висок професионализъм с писмени поздравления и парични премии.
Пожарът възникна на 6 ноември в производствено хале в месокомбинат в града. Пламъците обхванаха голяма площ, като в същото време се отделяха и токсични вещества. В гасенето се включиха пожарни автомобили от службите във Велико Търново, Горна Оряховица, Габрово и Павликени, а борбата с бедствието продължи близо два дни.
Цялото производствено помещение, с площ 6 хиляди кв. метра, бе унищожено. Пожарникарите успяха да спасят две сгради, намиращи се в близост. В момента продължава съвместното разследване на пожарната, полицията и прокуратурата.
Главен комисар Николов коментира и проблемите около предложенията малките пожарни служби да бъдат закрити. Плановете за редуциране на екипите бяха те да се състоят от двама души. Благодарение на подкрепата на местните власти и гражданите тези промени отпаднаха.
Парични премии в размер на 100лв и писмени поздравления получиха 12 от огнеборците, които се бориха с огъня в месокомбината.


Александра Димова
13 Декември 2017 | 16:08
Тагове: пожарникари, пожар, месокомбинат

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook