Бизнесмени и граждани обсъждаха магистралата Русе – Велико Търново в Горна Оряховица
Бизнесът, местна власт и граждани на Горна Оряховица се събираха, за да обсъдят бъдещото трасе на автомагистрала „Русе – Велико Търново“.
Вариантите за маршрута на трасето са три, но нито един от тях не е достатъчно удобен за жителите на Велико Търново, Лясковец и Горна Оряховица. По тази причина днес бе дадено началото на редица дискусии, чрез които ще се търсят най-компактните варианти.
След досегашните обсъждания на оценката за влиянието на трасето върху екологията и проблемите около тях, жителите остро възразиха и показаха, че ги интересува маршрута и връзките на населените места с магистралата. Такова обсъждане до момента не беше правено.
Жители на Горна Оряховица и представители на бизнеса днес поставиха началото на редица дискусии, чрез които да достигнат до решение, което да бъде удачно и удобно за триградието.
В един от вариантите магистралата минава прекалено далеко от триградието, в друг пък трасето се удължава с около 30км, което означава, че предстоят преразходи в транспортния бизнес.
Има и междинен вариант, при който обаче също има проблеми.
Предстоят още срещи и в трите града, както и разговори на местната управа с правителството.
Явор Божанков каза, че въпреки партийните различия, по проекта за изграждане на пътя се работи усърдно, а общата кауза на всички най-вероятно ще доведе ситуацията до добър край.
Ако всичко бъде изпълнено по план 2023-та година магистралата ще бъде готова.


Александра Димова
12 Декември 2017 | 17:34
Тагове: магистрала, обсъждане, граждани, бизнес, Горна оряховица

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook