С коледни сувенири набират средства за двойки с репродуктивни проблеми
С ръчно изработени сувенири Фондация „Искам бебе“ набира средства за двойки с репродуктивни проблеми. Прекрасните произведения са дарени от хора от цялата страна и се предлагат в една от къщичките на Коледния базар. Броят на двойките с репродуктивни проблеми в областта непрестанно расте, информират от фондацията.
Повече българчета за България е каузата, за която доброволци са изработили различни коледни сувенири. Голяма част от тях са направени от майки, които имат деца, благодарение на фондацията или от жени, които в момента очакват своето чудо. Освен това едно от децата, родени с инвитро процедура от областта, е дарило своите плюшени играчки.
Детето на Светла също е родено със съдействието на фондация „Искам бебе“преди четири години. Тя споделя, че пътят наистина е труден, но когато имаш съмишленици става по – лесно.
Колкото по навреме двойките осъзнаят, че имат проблем толкова по – бързо той може да бъде решен. Проблемът засяга все повече двойки във Велико Търново, а само един опит за инвитро процедура струва около 5000лв.
Сред факторите е и все по честото отлагане на семействата да имат децата, при определена възраст обаче забременяването става по – трудно.
Каузата на фондация „Искам бебе“ е повече семейства да сбъднат мечтата си да имат дете и по този начин да се раждат повече българчета. Представилите на фондацията във Велико Търново се надяват със събраните средства от Коледни базар да успеят да ощастливят поне една двойка с репродуктивни проблеми.


Десислава Колева
11 Декември 2017 | 17:57
Тагове: инвитро, процедури, помощ, двойки

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook