30 студенти получиха стипендии в навечерието на 8-ми декември
30 студенти от Великотърновския университет получиха стипендии на традиционната церемония по повод Осми декември. Академичната награда тази година отиде при абсолвента по право Благой Тумбаров. Стипендията е в размер от 5 000 евро и се връчва за 17 поредна година.
Празникът в университета започна с влизана в длъжност на ректорът за един ден. Тази година това е Александър Христов. Той е докторант в катедра „Българска литература“. Завършил е с отличен успех бакалавърската и магистърската си степен на обучение. Сред множеството му успехи от студентските години е книгата „Крайпътна обител“.
Тържественото събрание откри ректорът на университета проф. Христо Бонджолов. Той заяви,че ВТУ ще го бъде въпреки, а не благодарение на, но всички заедно трябва да работят за доброто име на търновксата Алма Матер. Ректорът пожела на студентите да имат повече време за веселие и сподели, че още от студентските си година свързва 8ми декември с много приятни емоции.
Проф. Бонджолов си спомня, че студентството преди е било различно и младите хора са били по – колективни.
Юристът Благой Тумбаров спечели академичната награда на общината тази година. Той е завършил специалност Право с пълно отличие и през годините е печелил редица награди. Отличието му беше връчена от кмета Даниел Панов и председателят на общинския съвет Венцислав Спирдонов.
Церемонията в Аута на университета продължи с награждаване на всички отличили се през годината студенти.


Десислава Колева
7 Декември 2017 | 17:41
Тагове: ВТУ, церемония, стипендии, студенти

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook