Нов болничен корпус ще се изгражда във Велико Търново
С малко над 4 000 000лв. Областната болница ще строи нов болничен корпус. Първата копка бе направена на официална церемония по повод 150-та годишнина от основаването на болницата. На събитието присъства и зам. министърът на здравеопазването Светлана Йорданова.
Новата сграда ще бъде на седем етаж и ще заема затворена площ от 594кв.м. Средствата за изграждането на новия болничен корпус са изцяло на болницата, обясни д- р Стефан Филев.
Целта на мащабната инициатива е сливане на двете на бази на областната болница, което ще доведе до икономия на близо 400 000лв. годишно. Жизнено важно е болницата да бъде единен организъм, каза д-р Стефан Филев.
Планирано е на първия етаж в новия корпус да се помещава Инфекциозно отделение с 22 легла, на следващия етаж ще бъде Неврологията, на третия етаж - Ортопедия и Травматология, на четвърти и пети етаж ще бъде Акушеро - гинекологията, а над тях Неонатологията .
Очаква се през месец февруари 2018г. да започне реално строителство. Болницата във Велико Търново отбеляза тържествено 150та си годишнина. Д-р Филев припомни, че търновската лечебница е четвъртата в страната и първата, създадена от благодетели.


Десислава Колева
7 Декември 2017 | 17:38
Тагове: болница, нов корпус, строеж

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook