Студенти правят елха от книги-дарения за социално слаби деца
Коледна елха от книги правят студентите от ателие „История и памет“ към Катедра „Нова и най-нова история“ на Великотърновския университет.
Импровизираното коледно дръвче ще бъде направено от подредени, дарени книги и учебни пособия, които след края на акцията ще бъдат дарени на деца лишени от родителска грижа. Студентите от ателие „История и памет“ към Великотърновския университет вече са подготвили две инициативи, с които за тях стартира новата академична година.
За трети път те инициират създаването на коледна елха от книги. Всички книги, които станат част от литературната елха на младите активисти, ще бъдат дарени на деца в центровете за настаняване от семеен тип.
Инициативата вече е факт, основите на елхата са поставени с няколко детски книжки и помагала и ще се игзражда до 20-ти декември. Другата инициатива, която активистите от ателието подготвят е във връзка със студентския празник - публична лекция на тема „Мястото на студентите в обществото“ с участието на проф. Милко Палангурски на 6 декември 2017 г. от 16:00ч. в зала 2 на Великотърновския университет “Св. св. Кирил и Методий”.


Александра Димова
5 Декември 2017 | 18:36
Тагове: елха, книги, дарени, деца

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook