Инвеститорският интерес в Лясковец расте
Динамичен инвестиционен интерес има в община Лясковец. Вече са се обособили три индустриални зони, предстои и да отвори ново предприятие, свързано с военната промишленост. Усеща се обаче липсата на достатъчно работна ръка, коментира кметът на града Ивелина Гецова.
Непрекъснато има фирми желаещи да развиват дейност в община Лясковец, каза Ивелина Гецова. В тази връзка в града вече са се обособили три индустриални зони. Проблем обаче се оказва липсата на кадри.
Няколко са причините за високия икономически интерес. Сред тях са атрактивните цени на имотите в общината и подкрепата от администрацията.
В рамките на 27 месеца общината е реализирала проект за подобряване на социалните услуги като 130 потребители са имали възможност да получат различни здравни услуги. Проектът приключва на 16 декември, но ще бъде продължен до края на годината с финансиране от държавата.
С 400 000 лв. община Лясковец прави ремонти в читалище „Напредък“. Предстои да се извърши боядисване на сградата, подмяна на мебелите и столовете в залата, както и смяна на озвучителна техника и осветление.
Една година след тежката катастрофа от 22 декември 2016г. със служители на община Лясковец, хората вече са се върнали на работа и се опитват да забравят инцидента.
Ивелени Гецова коментира още, че общината не предвижда покачване на данъци и такси тази година.


Десислава Колева
4 Декември 2017 | 17:17
Тагове: Лясковец, инвестиции, интерес, работа

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook