Блок във Велико Търново може да се срути, заради подпочвени води
Блок във Велико Търново може да се срути, ако не се вземат спешни мерки. Вече седмнадесет години жилищна сграда на улица Йоновка 11 системно се наводнява. Живущите многократно са писали жалби до Общината, но резултат няма. Проблемът беше внесен за обсъждане и в общинския съвет. Според кмета Даниел Панов обаче става въпрос за частен имот и общината може да съдейства, но не и да реши проблема.
Поне по пет пъти на ден в продължение на 17години, 77 – годишният Илия Илиев, източва водата от мазите на блока. Налага се да се изпомпва и нощем.
Заради постоянните наводнения и подпочвените води целият блок е с многобройни вътрешни и външни пукнатини.
Жителите многократно са писали жалби до Общината. Последният отговор е от 10 ноември.
Живущите в блока забелязват, че през годините количеството вода се увеличава. Антон Антонов живее тук откакто е построена сградата, дори е участва в строителството.
Необходимо е общината да изготви експертизи, за да се основи първоизточника на наводняването, коментираха общинските съветници Николай Илчев и Стоян Витанов.
Даниел Панов заяви, че по закона за Държавните помощи общината не може да плаща за чужда собственост. Администрацията може да съдейства, но решението на проблема е в ръцете на собствениците, по думите на кмета.


Десислава Колева
1 Декември 2017 | 18:11
Тагове: блок, подпочвени води, опасност, сграда

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook