Проект за нова транспортна схема ще се изработва през 2018г.
Изработка на генерален план за транспорта във Велико Търново предстои да се направи през 2018г. В бюджета на общината за следващата година ще бъдат отделени средства за проект за нова транспортна схема, съобщи кметът Даниел Панов на редовно заседанието на Общинския съвет. Поводът за дискусия за транспорта беше питане на общинския съветник Николай Илчев.
Задръстванията във Велико Търново през пиковите часове стават все по – интензивни и са предпоставка за инциденти. В тази връзка е наложително да бъде приета нова транспортна схема в града, каза общинският съветник Николай Илчев.
По думите на кмета общината вече взема мерки, за да се справи с интензивния трафик в града. Предстои през следващата година да се изработи проект за нова транспортна схема. Генералният план ще включва проучвания и анализи за трафика, транспортно райониране, организация на транзитното и градското движение
Даниел Панов обясни и защо светофарът под Военното училище на изхода на Велико Търново не работи повече от месец. Причината е счупен контролер, който трябва да се достави от чешка фирма. Очаква се това да се случи до една седмица. В ход е и идейният проект за Северен пътен възел. По данни на общината между 4000 и 6000 автомобила на ден минават през Старата част на града.
Предвижда се и изграждане на още един алтернативен път по проект Трансгранично сътрудничество България – Румъния. Също така е планувано обособяване на парко места в междублокови пространства и изграждане на два моста. Планира се и ремонт на улицата, която свързва ул. „Магистрална“ със Дома за възрастни хора.


Десислава Колева
30 Ноември 2017 | 14:26
Тагове: транспорт, сесия, задръствания, схема

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook