Велико Търново е първият град с електронна банка за учители
Регионалната инспекция по образование във Велико Търново е първата местна структура в страната, която създаде електронна банка за учители. Проектът е част от програмата на МОН „Без свободен час“, но дигиталния му вариант е разработка на старшия експерт по математика към търновския регионален инспекторат Здравка Минчева.
Програмата работи вече няколко години и основната й цел е учениците да нямат свободни часове, когато учителите им отсъстват за по-дълго време. Образователното ведомство финансира тези замествания, за да не излизат плащанията от бюджета на училищата. До сега всичко това се случваше със заявления на хартия, информацията за статуса на учителите не беше актуален, а процедурите бяха тромави. Сега и учителите и директорите от областта ще могат да реагират по-бързо на проблемни ситуации с липса на преподаватели или с временното им отсъствие от училище.
Всеки изпратен формуляр се записва автоматично в база данни до която всеки директор на учебно заведение има достъп.
Платформата работи само от две седмици и до момента в нея са се регистрирали осем учители от областта. В старата система все още фигурират имената на 238 педагози, които си търсят работа и чакат да бъдат наети.
Формата, която трябва да бъде попълнена се намира на сайта на Регионалната инспекция. Тя е леснодостъпна и безплатна за всеки, който има правоспособност или желание да преподава.


Александра Димова
29 Ноември 2017 | 17:38
Тагове: учители, електронна банка, места, проект

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook