Продават дрога в интернет
Центъра по наркомания организира двудневно обучение на медицински сестри и психолози от Центъра за психично здраве. Целта на семинара е обмен на добри практики между двете институции, както и обсъждането на актуалните пазари и новите наркотични вещества, които се пласират в тях.
За съжаление не се отбелязва съществено намаляване на употребата на наркотици в областта от Велико Търново, каза Ивана Колева, която е ръководител на Превантивния информационен център по наркомании.
Тенденциите дрогата да бъде лесно достъпна продължават да са актуални, дори вече има дизайнерски наркотици в свободна продажба в интернет.
Според Европейският мониторинг център за наркотиците и зависимостите, това са вещества, които не са обхванати от международните механизми за контрол на наркотиците и включват широк кръг от смесици между различни видове опиати и стимуланти.
Те не се преследват от закона, защото развитието на науката, която обслужва интересите на разпространителите на наркотици, през последните години е главоломно и е трудно веществата да бъдат разпознати и к ласифицирани като дрога .
Друг акцент на който ще обърнат внимание експертите по време на обучението ще бъде новата тенденция сред децата да пушат наргиле.
Противно на слуховете наргилето съвсем не е безобидно. Един сеанс пушене трае средно около 45 минути и може да се сравни с изпушването на близо 100 цигари. За съжаление обаче хиляди български деца употребяват всекидневно новата „арабска мода“.


Александра Димова
28 Ноември 2017 | 18:09
Тагове: наркотици, дрога, интернет, психолози

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook